1998 Trivia Quiz

Home
2012 Trivia Quiz
2011 Trivia Quiz
2010 Trivia Quiz
2009 Trivia Quiz
2008 Xmas Quiz
2007 Xmas Quiz
2006 Trivia Quiz
2005 Trivia Quiz
2004 Trivia Quiz
2003 Trivia Quiz
2002 Trivia Quiz
2001 Trivia Quiz
2000 Trivia Quiz
1999 Trivia Quiz
1998 Trivia Quiz

Enter your name:

1) In 1939, what department store distributed copies of "Rudolph The Red-Nosed Reindeer"
to the children of itís customers?

a)- Montgomery Ward
b)- Sears
c)- J.C. Penney
d)- Macys

2) Who wrote the 1942 song "White Christmas?"

a)- Cole Porter
b)- Rodgers and Hammerstein
c)- Johnny Mercer
d)- Irving Berlin

3) Yule is a ________ word referring to the Christmas season.

a)- German
b)- Dutch
c)- Scandinavian
d)- Latvian

4) What company pioneered the manufacture and marketing of strings of ready-made
 lights for Christmas ?

a)- Edison Electric
b)- General Electric
c)- Ever-Ready
d)- Westinghouse

5) The poinsettia is native to what country?

a)- Ukraine
b)- Brazil
c)- Poland
d)- Mexico

6) Who recorded the famous Rudolf The Red-Nosed Reindeer song in 1949 and 
how  many copies were sold ?

a)- Willie Nelson, 500,000
b)- Burl Ives, 5 million
c)- Gene Autry, 2 million
d)- Roy Rogers, 3.5 million

7) "The Nutcracker" was written by which famous composer?

a)- George Fredrick Handle
b)- Franz Schubert
c)- Peter Ilich Tchaikovsky
d)- Franz Liszt

8) White Christmas was sung by Bing Crosby in what 1942 film?

a)- Itís a Wonderful Life
b)- Holiday Inn
c)- Miracle On 34th Street
d)- White Christmas

9) Why do we attach so much significance to hanging stockings on the mantle as
 gift holders?

a)- They represent the three magiís garments
b)- They denote the childrenís wooden shoes from the Dutch tradition
c)- Queen Victoria and Price Albert started the custom
d)- In honor of the first Irish martyr, Saint Stephen

10) The first printed Christmas cards were manufactured in l860 by:

a)- Louis Prang
b)- Goodall and Son
c)- James A. Lowell
d)- Marcus Ward

11) "Christmas just wonít be Christmas without any presents..." said who?

a)- Scarlett OíHara - Gone With The Wind
b)- Tiny Tim - A Christmas Carol
c)- Jo March - Little Women
d)- Laura Ingalls Wilder - Little House On The Prairie

12) Mistletoe is the "golden bough" that was cut at the winter solstice by the 
archdruid. What was it supposed to cure?

a)- A broken heart
b)- Sickness
c)- Loneliness
d)- Cold sores

13) Legend says the name Father Christmas was originally derived from...

a)- Pliny the Elder
b)- Caesar Augustus
c)- The Norse god Odin
d)- Francis of Assisi

14) On what holiday did the ancient Romans exchange gifts?

a)- Hogmanay
b)- Pasterka
c)- Saturnalia
d)- Feast of the Epiphany

15) Whoís Birthdays fall on Christmas? (choose only four letters)

a)- Humphrey Bogart
b)- Marilyn Monroe
c)- Jimmy Buffet
d)- Hedda Hopper
e)- Rod Serling
f)- James Dean
g)- Cab Calloway

16) Who is the patron saint of carolers?

a)- St. Francis
b)- St. Luke
c)- St. Nicholas
d)- St. Sebastian

17) Caroling was originally a ring dance which celebrated what event?

a)- The first snow of the season
b)- The winter solstice
c)- Birth of the first male child of the year
d)- Christmas eve

18) What are German kugels?

a)- Holiday cakes
b)- Glass ornaments
c)- Pillar candles
d)- Green garlands

19) What American colonial group determined Christmas to be a pagan holiday in
 1659 going so far

a)- The Moravians
b)- Dutch of New York
c)- The Puritans
d)- The Pilgrims

20) Who played Susan Walker in the film "Miracle on 34th Street"?

a)- Judy Garland
b)- Natalie Wood
c)- Elizabeth Taylor
d)- Susan Hayward


Complete all questions..!  Check your answers ..!.

Now Print out your questionnaire .Print this Page !